Sivut

23.7.2013

Taivaallisia makuja

Pietarsaaressa tällä viikolla tapahtuu. Meillä on täällä jokavuotiset viikon kestävät festarit nimeltään Jaakon päivät. Kaupunki täyttyy ihmisistä, niin paikallisista kuin turisteistakin. Ihanaa eloa pikkukaupungin arkeen. I like it!! Tapahtumia on laidasta laitaan: mm. suurkirppistä, jumppaesityksiä, muotinäytöksiä, vanhanajantori, kävelykadunmarkkinat, jenkkiauto meetinkejä, jonne mekin ehkä suunnataan isännän "uudella helmellä", musiikkiesityksiä niin kävelykadun lavalla kuin koulupuistossakin. Itse odotan torstain Arttu Wiskarin esitystä koulupuistossa.
Eniten minä odotin eurooppalaisen ruokatorin saapumista kaapunkiin. Tänään se sitten saapui kaupunkiin ja vierailee kaupungissa aina lauantaihin saakka. Edustettuina oli mm. Italia, Ranska, Isobritannia. Maistella sai kaikenlaisia makuja ennen ostopäätöksen tekemistä. Italialaisella kojulla oli herkkuja suolaisesta makeaan. Juustoja, makkaraa, kinkkua, ja nam mitä makeita herkkuja! Ja mikä määrä erilaisia nougaita ja makeapaloja.




only for you madam, ja eikun maisteleen ;)


Ja mikä taivaallinen tuoksu valtasi mausteiden luona.


Näitä nougat herkkuja tuli ostettua. Etualalla olevat korkokenkäsuklaat kiinnittivät erityisesti tyttöjemme huomion. Malttaisikohan tuosta kengästä edes haukata palaa?


Ranskalaisella kojulla oli myytävänä rakastamiani oliiveja. Oliivilajeja oli kymmeniä. Löytyi mustia, vihreitä, erilaisilla mausteilla, täytettyinä, kivellisinä tai ilman. Ja mikä parasta sai itse hammastikulla maistella isoista astioista mieluisia makuja.  
Itse visualistina kiinnitin huomiota, kojujen koristeluun ja takaseiniin. Nämä oliivikojut oiken huutavat tulemaan luokseen. Näen jo itseni koskettamassa tuota oliivinoksaa kurkottaakseni ja poimiakseni oliiveja.




Nämä herkut kannoin kotiin. Mantelitäytteiset oliivit, Italialainen paguetto ja palan Italialaista nougata, makuna appelsiinipistaasi. Banaaninougat ei ehtinyt kotiin saakka vaan sen jo herkuttelimme kaupungilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti